Start met de eerste stappen

Soms word je ineens met je neus ergens op gedrukt:
Als ik wil beginnen met mijn weg naar Santiago de Compostella, dan moet ik zélf de eerste stap nemen. In een van de online cursussen, die ik aan het doen ben, word het gezegd: “Als je een verandering wilt, dan moet je zelf de eerste stap nemen.” En plotseling viel het kwartje… ik ben aldoor aan het wachten op anderen, op toestemming, op zolen, op.. nou ja ik weet niet op wat allemaal nog meer… Maar het is de tijd, de hoogste tijd. Ik moet die eerste stap gaan nemen.
De online cursus van Robert Bridgeman ‘Spiritueel leven; jezelf zijn met beide ben op de grond’ doe ik sinds begin januari van dit jaar. In 2014 volgde ik de groepscursus en dat hielp me toen om lichter te gaan leven. Daar had ik doelen en passies opgeschreven en een daarvan is ‘naar Santiago gaan’ Dus toen ik eind januari ’19 steunzolen kreeg voor mijn gewone schoenen, heb ik de podoloog ook om zolen gevraagd voor mijn wandelschoenen.


Die zolen waren eind maart klaar en heb ik de opdracht gekregen van de podoloog om zo snel mogelijk 150 tot 200 km te gaan lopen, zodat hij daarna kan bekijken of de zolen goed zijn en of er nog het en ander aan aangepast moet worden. Ik kon nu echt gaan starten en nam me voor naar Delft te lopen en daar de tentoonstelling Elephant Parade te bekijken. Supergaaf, die rondreizende olifanten met elk een eigen betekenis.

Inmiddels heb ik die wandeling naar Delft gemaakt en heb ik de eerste 17 km erop zitten met de zolen. Op naar nog meer avonturen…


2 reacties

 • Goed dat je begonnen bent met de eerste stappen en dat je hulp hebt gekregen van een podoloog. Ik hoop dat de steunzolen je helpen. Mij hebben ze ook erg geholpen, maar Santiago de Compostella is iets te hoog gegrepen, ik doe af en toe een fijne boswandeling!

  • Geen idee of ik er ooit aan ga komen. Maar een doel is het nog steeds!
   Voor nu zijn wandelingen in de buurt een prima alternatief.
   Dank je wel voor je reactie.
   Groeten van Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.