Boom

DEN HAAG – Een vrouw is dinsdagavond op de Laan van Meerdervoort ter hoogte van de Kijkduinsestraat onder een omvallende boom terechtgekomen. De boom waaide om door de harde windstoten die sinds dinsdagavond over de regio razen. De brandweer kwam snel ter plaatse en volgens een woordvoerder hebben de brandweermannen de vrouw onder de boom vandaan bevrijd. Ze is vervolgens nagekeken in de ambulance.
Dinsdag- op woensdagnacht trekt storm Francis over de regio. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor de kustprovincies. Volgens Weeronline was er dinsdagavond al sprake van een officiële zomerstorm en dat was eerder dan verwacht.

Buren helpen vrouwen onder omgewaaide boom vandaan in Den Haag

Buurtbewoners redden vrouw onder omgevallen boom in Den Haag: ‘Ze heeft enorm veel geluk gehad’
De vrouw die dinsdagavond gewond raakte nadat ze klem kwam te zitten onder een omgevallen boom in Den Haag heeft “heel veel geluk” gehad. Dat vertellen buurtbewoners die de vrouw te hulp schoten woensdag aan Hart van Nederland. Het is half tien ’s avonds als Richard Westerbeek dinsdagavond vanuit zijn woning toekijkt hoe zomerstorm Francis over zijn stad trekt. Er lijkt weinig aan de hand, totdat hij plots een zware boom hoort omknakken. “Net alsof je een stuk bot breekt, zo hard.” Wat Richard op dat moment nog niet weet, is dat er twee vrouwen recht onder die boom lopen. Niet wetende welk gevaar er boven hun hoofden hangt. “Ik zie die boom vallen, die valt op dat hek en een seconde daarna hoor ik keihard gegil.”
Richard en zijn vrouw sprinten direct vanuit hun flatwoning naar beneden om eerste hulp te verlenen. “We zijn de bosjes ingedoken en we hebben ruimte gemaakt. Mijn vrouw heeft die dame proberen te helpen, want ze had ontzettend veel pijn”, vertelt hij. Na het weghalen van wat takken, wist het duo de vrouw onder de boomresten uit te halen. De gewonde vrouw zegt door de klap door haar enkel te zijn gegaan en last te hebben van haar rug. Terwijl Richards vrouw zich over het slachtoffer ontfermt, ziet Richard dat ook nog een andere vrouw onder de boom terecht is gekomen. “Die lag gelukkig helemaal vrij”, zegt hij. “We hebben alleen wat takken opzij gehaald. Zij kon op eigen kracht eruit komen.” Volgens de Richard hebben de vrouwen enorm veel geluk gehad. “Het is het hek dat die dame haar leven gered, want die heeft de eerste klap opgevangen,” zegt hij.

Wat een bericht, maar het werd pas echt een verhaal, toen ik donderdagochtend vroeg hoorde dat het mijn beste vriendin was. Ze stuurde me een berichtje en mijn wereld stond even ondersteboven. Ze had al op woensdag een operatie aan haar rug ondergaan. Een wervel was verbrijzeld en was nu vastgezet aan de wervel eronder en erboven. Maar haar voet… die was in vele stukjes. Ik ben me kapot geschrokken!
Wat kon ik doen om te helpen? Wat had ze nodig? Naar het ziekenhuis kon niet, want daar mocht maar één persoon per dag vanwege de corona. Dus toen ze na een week naar de revalidatiekliniek ging, kon ik haar gelukkig wel bezoeken.

Het is me wel duidelijk dat dit nog een lange weg gaat worden. Als je zelf iets gebroken hebt, dan weet je dat je geduld moet hebben. En dat zal ze nodig hebben… Nu zit ze in een rolstoel en krijgt de hele dag door allerlei soorten therapie. Ik ben heel benieuwd of ze ooit nog zal kunnen lopen. 🙁
Die boom en dat hekje, ze hebben nog weken lang laten zien aan iedereen, wat daar gebeurd was. Er waren al klachten gestuurd over de conditie van deze boom, dus het is echt zuur, dat die er nog stond én omviel op dat specifieke moment. Zoals m’n vriendin vertelde: “Zo hard waaide het nog niet, maar omdat we wisten dat het zou gaan stormen, liepen we een andere route dan normaal, dan waren we sneller thuis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.