Onze grootste angst

Onze grootste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn, We zijn het allerbangst voor het licht in ons, niet voor onze duisternis. We vragen ons af: “Wie ben ik om briljant, buitengewoon aantrekkelijk, talentvol en geweldig te zijn?”

Maar waarom eigenlijk niet? Je bewijst de wereld geen dienst door je kleiner voor te doen dan je bent. Er is niets verlichts aan, als je in je schulp kruipt om te voorkomen, dat mensen zich in jouw aanwezigheid onzeker zullen voelen. Het is de bedoeling dat we stralen als kinderen. We zijn geboren om de glorie die in ons schuilt te manifesteren. Dat licht bevindt zich niet in sommigen onder ons, het is aanwezig in ieder mens. En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen. Wanneer we bevrijd zijn van onze angsten, worden ook anderen door onze aanwezigheid daarvan automatisch bevrijd.

Ik heb mezelf een belofte gedaan: Ik ga weer regelmatig schrijven aan mijn blog, ik lees inspirerende boeken, ik teken en schrijf in dat mooie boekje (een nieuwe van Paperblanks) en maak anderen weer enthousiast met wat ik heb gelezen, ervaren, wat ik heb getekend of gemaakt. Het zou kunnen dat wat ik deel, voor anderen een betekenis heeft en dat het daardoor anderen inspireert.

De bovenstaande tekst is van Marianne Williamson en komt uit haar boek “Terugkeer naar liefde”. De inhoud zwerft al een paar weken door mijn hoofd en het houdt me bezig. Ben ik nog bezig met mijn eigen missie, die ik een paar jaar geleden voor mezelf had gevonden? Inspireer ik anderen nog steeds? Geef ik anderen ideeën, maak ik anderen nog enthousiast? Waar ben ik bang voor? Wat houdt mij tegen?
Ik heb de tekst al een keer eerder gevonden en bewaard, voor mij is het al een gouwe ouwe, maar dat doet niets af aan de boodschap. Wat kan ik meer doen?
Ik ben ermee bezig, jullie horen nog van mij… In ieder geval heb ik – passend in mijn levensmissie – me ingeschreven voor een cursus om studenten van de PABO te mogen begeleiden als praktijkbegeleider.

En hopelijk is het een goede start, dat ik de tekst nu heb overgeschreven, dat kun je hieronder zien:

Terugkeer naar liefde ~ Marianne Williamson ~ Origineel: Return to love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.