Juf

Met kinderen werken doe ik elke dag met veel plezier. Ik hoop dat ik nog vele jaren meer mag betekenen voor de kinderen, die in mijn klas zitten.

Juf Nienke, dat ben ik op CBS De Waterlelie. De Waterlelie is een school in een nieuwe wijk van Den Haag, het Wateringse Veld. Met veel plezier werk ik nu met kinderen in groep 6. Ook was ik meerdere jaren bouwcoördinator van de middenbouw.

In 1992 ben ik afgestudeerd op de Pabo op de Mient in Den Haag. Na mijn afstuderen heb ik eerst een aantal maanden ziektevervanging gedaan op ‘Het Mozaïek’ in de buurt van de Gouverneurlaan in Den Haag. Die school bestaat niet meer.
Van december 1992 tot juni 2009 heb ik gewerkt op basisschool De Ark.  Daar werkte ik met kinderen in groep 1/2 en ook in de groepen 3 t/m 6. Een paar jaar werkte ik één dag per week als remedial teacher (RT). Ook gaf ik Frans aan kinderen in groep 8.

In 2009 ben ik op de Gantel gaan werken. Ik vond het tijd om weer nieuwe ervaringen op te doen. Ik ben nog altijd blij, dat ik mezelf die kans heb gegeven. Het onderwijs staat niet stil en daardoor ik ook niet. Het blijft leuk en interessant om ook in mijn werk steeds weer nieuwe dingen te leren. Deze school splitste zich op in twee delen en daarom werk ik nu met veel plezier op CBS de Waterlelie.

In het onderwijs heb ik altijd te maken met veel kinderen tegelijk in mijn klas. Natuurlijk maak ik voor kinderen tijd
-zeker als dat nodig is- maar dan gaat het vaak om het aanleren van zaken, die met rekenen, taal, spelling of lezen te maken hebben.
Ook mijn collega’s spreek ik vooral als het gaat om de zakelijke kant van het onderwijs. We maken afspraken over activiteiten, over de gang van zaken of over beleidszaken. Als bouwcoördinator maakte ik ook graag tijd voor korte gesprekjes met de mensen in mijn bouw. Coachende vaardigheden zijn daarbij heel handig.

Doordat het in het onderwijs vooral gaat om werken met groepen, wilde ik daarnaast ook graag werken met mensen apart. Dat kan gelukkig als coach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.