Blotevoetenpad

Een echte aanrader nu het weer iets warmer wordt: het blotevoetenpad. Ik had er al eens eerder van gehoord en dacht dat je dan een keer een stukje met je blote voeten door de modder kon lopen. Maar nu weet ik beter… het is echt geweldig om een keer zo’n blotevoetenpad te lopen. Zo’n pad is een echte ervaring voor jou en vooral voor je voeten. Je loopt over stenen, houtsnippers, door modder (als het nog niet zo lang geleden geregend heeft), je loopt door gras, hooi en nog veel meer.

Vorig jaar had ik een knieblessure en een paar maanden durfde ik mezelf niet uit te dagen tot het lopen van meer dan 1 kilometer. Ik kreeg fysiotherapie en moest heel veel rust nemen, totdat de ontsteking over was. Pijn is niet fijn, zoals iedereen weet. In de zomervakantie ben ik met mijn vriendin toch deze uitdaging aan doen, ik kon de dag erna uitrusten in de sauna. 😀 Dus schoenen uit en lopen maar.

Een gewoon looppad is de start van dit natuurpad. Je ervaart dat je voeten eerst koud worden, maar al gauw heb je daar helemaal geen last van. Het bloed gaat wel stromen. Hiernaast een foto van mezelf in één van de eerste modderige plassen die we tegen kwamen in de Hof van Twello.
Verderop was zelfs een heel pad van modder gemaakt. Daarna een stuk door een ondiepe sloot met ronde kiezels. Met iets schonere voeten liepen we door gras en deden we yoga oefeningen op speciaal neergelegde stenen. We hebben uitgerust in hangmatten en weer verder gelopen over een pad met steeds verschillende soorten stenen en kiezels. Wat ik zelf heel leuk vond was de tuin met allerlei planten uit de prehistorie en de middeleeuwen.
Aan het eind van de wandeling maakten we onze voeten schoon bij de kraan en dronken een lekker kopje thee. En last van mijn knie? Dat had ik gek genoeg niet!

Mocht je je door mij niet overtuigd voelen, lees dan onderstaand krantenartikel uit de Limburger. En ga daarna op zoek naar het dichtstbijzijnde blotevoetenpad en plan een wandeling!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.