Mijn wachtwoord

Een paar jaar geleden was ik bezig met gebeurtenissen uit mijn verleden. Het beïnvloedde hoe ik me voelde en hoe ik reageerde op de gebeurtenissen van elke dag.

Een paar jaar geleden had ik moeite om mezelf te zien als een bijzonder en uniek persoon. Integendeel.. ik was me vooral heel erg aan het aanpassen aan wat anderen van me wilden en wat anderen tegen me zeiden.

Een paar jaar geleden accepteerde ik mezelf helemaal niet zoals ik ben…

 

Nu met een opleiding tot coach in mijn zak, mijn behaalde Master Practioner NLP en alle andere dingen, die ik ben gaan leren en gaan doen, durf ik te zeggen, dat ik een stuk verder ben gekomen met mezelf accepteren.

Waarom deze overdenking? Van de week had ik het met een collega over iets wat bij haar niet zo lekker liep. En toevalligerwijs hadden we het ook over een wachtwoord voor de site, waar we de gegevens van de kinderen in bijhouden. Ik vertelde haar dat ik een jaar lang dit wachtwoord had: ‘Accepteren’. Ik gebruikte dit zo goed als elke dag bij het inloggen van verschillende websites en het hielp mij om er steeds weer bij stil te staan, dat ik daar mee bezig was…

… met mezelf accepteren. 

juli 2014: Een maand geleden schreef ik
bovenstaand stukje en vandaag zie ik dit op Facebook voorbij komen: Link naar “How a password…”
Grappig om te lezen, de auteur schrijft zelfs leuke ideeën op voor anderen. In het Engels, dat dan wel, maar met een beetje fantasie verzin jij ook wel een behulpzaam wachtwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.