We gaan weer naar school…

Een paar weken gingen de eerste scholen weer van start, morgen wij weer. Vanaf dan zijn alle basisscholen weer aan de gang en ook alle middelbare scholen starten ook deze week.

Op Twitter zag ik voor de zomervakantie een artikel op Soebar met de titel: Wat ga jij anders doen dit nieuwe schooljaar? Ik dacht er niet echt over na, maar heb het opgeslagen onder mijn “nog te lezen artikelen“. In de tussentijd had ik er wel al over nagedacht:

  • Ik ga meteen beginnen met een programma om alle kinderen verantwoordelijk te maken voor de klas. Pesten is iets waar ik vanaf dag 1 aandacht aan ga besteden. Uit de overdracht heb ik gehoord, dat we daar alert op moeten zijn.
  • Ik maak duidelijke afspraken met mijn duo-partner.
  • Ik lees de nieuwe rekenmethode op tijd door en spring ook al vast in de andere handleidingen. Sowieso wel handig nu ik groep 5 krijg.

Zo was ik lekker aan het denken… lees ik nu net het betreffende artikel. Dat gaat over hele andere dingen, die veel meer betrekking hebben op ouders met schoolgaande kinderen en niet zo zeer op mij als leerkracht. 🙂 Zo zie je maar weer wat een titel met je kan doen en wat het kan oproepen. Voor alle ouders is het trouwens wel een aanrader, deze site. Er staan veel verschillende artikelen op door veel verschillende mensen geschreven voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Als lezend zag ik ook dit artikel (ook op Soebar): Weer naar school, een goed begin is het halve werk. Ouders wordt aangeraden om in gesprek te gaan met de leerkracht, als je denkt, dat dat het beste is voor jouw kind en de begeleiding, die hij/zij moet gaan krijgen. Ik ben het daar helemaal mee eens, ook als leerkracht. Wel leg ik die afspraken met ouders die erom vragen vast voor in de tweede of derde week. De eerste week is altijd voorbehouden om even op te starten…  en dat moet kunnen, lijkt me.

Ik wens mezelf, mijn collega’s en iedereen, die weer gaat beginnen een goede start toe! Succes met alles wat je wilt bereiken, met wat je anders wilt en kunt gaan doen en met een goed begin!

Soebar : Website met informatie, tips en advies over opvoeden, onderwijs en voeding voor kinderen van 0-12 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.