Wat vrouwen van zichzelf vinden…

Een zeer interessant experiment gedaan door een officiële FBI-tekenaar. Het bewijst dat vrouwen vaak negatiever over hun uiterlijk denken dan dat de buitenwereld hen ziet.

Allereerst wordt er een politieschets gemaakt van de vrouw aan de hand van de beschrijving die de vrouw zelf geeft. Vervolgens wordt dezelfde vrouw nogmaals getekend aan de hand van een beschrijving van iemand die haar maar kort heeft ontmoet. De verschillen zijn enorm.

Ik kan alleen maar zeggen, dat ik dit heel boeiend vond en ik heb het filmpje (via Froot),nu op Youtube toch een paar keer bekeken. Dat we op een bijzondere manier naar ons zelf kijken en dat we zien wat we willen zien, was ik me al eerder van bewust geworden. Zo heb ik 2 jaar geleden voor het eerst de film “What the bleep do we know” bekeken. Daarin wordt veel verteld over de werking van de hersenen, maar voor mij maakte het spiegelbeeld van de dove vrouw in deze film de meeste indruk. Ook deze film heb ik meerdere keren bekeken. Elke keer zie ik weer wat anders en maakt een ander aspect weer indruk op me.

Waarom ik het experiment en deze film post in mijn blog: Het doet me veel denken aan wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb bij NLP.* De werking van taal op je gedrag en op je eigen denken. Het heeft te maken met de manier waarop jij een beeld vormt van de wereld om je heen, maar ook jij jezelf ziet en hoe jij je innerlijke wereld ziet.

Net als deze klassieker: je ziet, wat je wilt zien:

een heks of een jonge vrouw

En zo bekijk ik dus ook het experiment. Jij maakt jouw gedachten en jouw eigen beeld!

* NLP = Neuro Linguïstisch Programmeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.