25 jaar in het onderwijs

In 1992 ben ik op 9 juni gestart als leerkracht. Ik werkte op het Mozaïek in Den Haag (deze school bestaat niet meer) als vervangster van Ria.
Na de zomervakantie bleef ik op deze school werken om daar langdurig iemand te vervangen.
Op 1 december 1992 startte ik op CBS De Ark in groep 4 en verving daar een leerkracht, die met zwangerschapsverlof ging en daarna niet meer terug zou komen. Dus al gauw kreeg ik mijn vaste aanstelling:Afbeeldingsresultaat voor cbs de ark denhaag

5 jaar groep 4; 5 jaar groep 3; 5 jaar groep 1/2 en daarna weer groep 4. Ik werkte hier samen met Marijke, Evert, Annelies, Yvonne, Aleid, Margareth, Martine, Marja, Willy en Natasja als mijn duo’s. (En natuurlijk met veel meer mensen). Gezellige jaren daar gehad!

In 2009 besloot ik op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en deed ik eerst onderzoek naar of ik interesse had in een schoolleidersopleiding. Eerder had ik al IB-cursussen gedaan en me verdiept in het jonge kind. Maar hoe ouder mijn eigen kinderen werden, hoe meer ik ook in mijn werk op zoek ging naar de hogere groepen. Ik wilde uitdagingen en ik was zoekende naar mijn passie. Ik gaf me op voor ‘blije mobiliteit’, wat zoveel betekent, dat je op zoek bent binnen de stichting naar een andere baan op een andere school. Die vond ik op de Gantel in de wijk Wateringse Veld. Deze school bestond uit meer dan 900 leerlingen en had van bijna alle groepen er 4. De school was ten tijde vaAfbeeldingsresultaat voor waterlelie cbsn mijn solliciteren al opgedeeld in “De Gantel” en “De Waterlelie”, want de school zou zich gaan opsplitsen, zodra het gebouw klaar zou zijn. Dat zou uiteindelijk nog wat langer duren (link).

Op deze school heb ik me verder kunnen ontwikkelen als bouwcoördinator, deel van het MT, coach en nu ook als leescoördinator. Op onze school proberen we dingen uit, zoals ik dit afgelopen halfjaar Snappet uit mocht proberen. Superleuk al die uitdagingen!!!

Na nog weer 6 jaar groep 4 en nu alweer 4 jaar groep 5 kan ik trots zeggen:

IK BEN 25 JAAR WERKZAAM IN HET ONDERWIJS!

Officieel is dit pas in september, maar dat heeft te maken met de invalbaan die ik eerst deed. Dit bericht kreeg ik van de week:

We hebben kunnen berekenen dat u op 27-9-2017 uw 25 jarige ambtelijke diensttijd heeft behaald.
Van harte gefeliciteerd alvast.

Dus vier ik gewoon een feestje vanaf 9 juni en laat dat gewoon de rest van het jaar duren.

LOLAfbeeldingsresultaat voor feestje

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.