Mijn supermantra

Vorig jaar las ik in het boek van Robert Bridgeman voor het eerst deze supermantra. Die leerde ik uit mijn hoofd en zei de zinnen elke dag meerdere keren op. Ook nu herhaal ik ze elke dag minstens 1 keer:

Napoleon Hill (1883-1970)Ik ben sterk
Ik ben krachtig 
Ik ben liefdevol
Ik ben in balans
Ik ben gezond
Ik ben gelukkig
Ik ben volmaakt
Ik ben uniek
Ik ben dankbaar

Het groene deel van deze supermantra is gebaseerd op een affirmatie van Napoleon Hill, de man die honderd jaar geleden de ‘wet van de aantrekkingskracht’ ontdekte. Volgens hem heeft deze mantra alles in zich wat een mens nodig heeft. (zie link naar boek onderaan)

De onderste twee regels ervan zijn in het paars, zoals jullie vast wel hebben gezien. 🙂 Daarmee laat ik zien, dat ik die zinnen eraan heb toegevoegd met de volgende reden:
Een meisje uit de groep 5 die ik vorig jaar had, hield een spreekbeurt over het uiterlijk. In eerste instantie dacht ik, dat het waarschijnlijk wat oppervlakkig bleef, toen ze inging op hoe iedereen eruit ziet en wat mensen doen, om zich mooier te maken. Maar aan het eind ging ze ook in op mensen, die er minder mooi uitzien door een ongeluk of doordat er met hun geboorte iets mis ging. Ze legde uit, hoe ze hierover dacht en hoe de wereld daar anders mee om moest gaan. Haar spreekbeurt eindigde met ‘Iedereen is uniek’.
Met tranen in mijn ogen gaf ik haar een applaus en alle kinderen waren er stil van, een bijzonder moment. Op dat moment voegde ik ‘Ik ben uniek’ aan de supermantra toe.
Ik heb het laatste zinnetje ook aan de supermantra van Hill toegevoegd, omdat dat voor mij van belang is. Ik ben dankbaar voor alles wat ik in mijn leven heb bereikt en wat ik ervaar. Ik ben dankbaar voor wat ik heb geleerd uit de moeilijkere periodes van mijn leven. Ik ben dankbaar, dat ik ben, wie ik ben en nog steeds meer word.

Deze blog ontstaat deze keer uit een quote van Twitter:

I fall, I rise, I make mistakes,
I live, I learn, I’ve been hurt but I’m alive.
I’m human, I’m not perfect but I’m thankful.

Het zette me aan het denken en dat is mooi.
En heel misschien zet het nu jou aan het denken.

 

Links:
– Supermantra uit Start vandaag met lichter leven   door R. Bridgeman;  bladzijde 178
Napoleon Hill
Twitterbericht van Inspirational Quotes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.