Muziek weer een kerndoel

Dit artikel las ik een tijdje geleden en de link had ik naar mezelf opgestuurd.
Net lees ik het weer en ik weet dat ik er helemaal achter sta:

Maak muziek weer een kerndoel

Maar dan wel met een vakdocent, die weet wat hij speelt, die weet wat hij doet.
Laat het alsjeblieft niet nog een van de taken worden van ons, de basisschoolleerkrachten, die van alle markten thuis moeten zijn. We kunnen en doen al zoveel en dit dus niet goed genoeg. Oke, ik spreek voor mezelf… 🙂

In de 24 jaar dat ik voor de klas sta heb ik gemerkt, dat muziek steeds minder belangrijk werd. Er bleef minder tijd voor over en als je al muziek gaf, dan was je als leerkracht een uitzondering. Muziek is mijn lust en leven, bij verdriet en bij blije tijden geeft het mij een goed gevoel. Dat kan ik wel overbrengen aan kinderen.

En de rest? zie nogmaals het artikel hierboven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.