Nienke

Naast juf en coach ben ik moeder van 3 prachtige zonen, alle drie jonge  mannen en ik ben nu meer dan 25 jaar getrouwd met Ruud.

Na het VWO ben ik de PABO gaan doen. Na alle ervaringen die ik opdeed met 3 keer per week oppassen en het meegaan met kinderkampen had ik mijn beroep gevonden: leerkracht in het basisonderwijs.
Vanaf 1992 sta ik voor de klas. Elk jaar deed ik wel iets extra’s, zoals een opleiding tot intern begeleider of een specialisatie van drama in het onderwijs. Omdat ik na een paar jaar met kleine kinderen thuis weer behoefte kreeg om nieuwe dingen te leren, heb ik eerst weer een thuisstudie gedaan: ik heb de Noorse taal geleerd. Maar ik wilde meer leren, ik wilde mezelf uitdagen en ik kwam erachter het volgende:

Ik wil graag meer betekenen voor de mensen om mij heen.

Heel bewust ben ik toen op zoek gegaan naar mogelijkheden om extra opleidingen te gaan doen, gericht op het begeleiden van anderen.  Dit bijvoorbeeld door het maken van video-opnames, het voeren van gesprekken of op andere manieren. Uiteindelijk werd het een coachingsopleiding.

Ik heb tijdens de coachstudie ook gewerkt aan mijn persoonlijke groei. Natuurlijk deed ik ook allerlei ervaringen op in de praktijk. De ontwikkeling tot coach heeft ervoor gezorgd, dat ik nu sterker en gelukkiger in het leven sta.

Het heeft me nog meer doen beseffen, dat je je eigen leven maakt, dat jij en ik verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.